Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Els Zuidbroek. Ik ben moeder van twee zoons en heb jarenlang gewerkt als groepsleerkracht in het basisonderwijs.

Het werken met kinderen heeft me altijd aangetrokken. Het is mooi een kind te zien groeien naar een mensje met een eigen persoonlijkheid.

Talenten en uitdagingen.

Ieder kind heeft zijn eigen talenten. Hoe kunnen we deze stimuleren, zodat deze talenten tot bloei komen. Dat is wat we graag willen: dat ieder kind tot zijn recht komt, dat het zich kan ontplooien tot een uniek en zelfstandig persoon.

Helaas zie ik tijdens mijn werk op school kinderen die niet goed in hun vel zitten. Ze zijn verdrietig, boos, faalangstig, onzeker. Ook zie ik de relaties tussen ouders en kinderen. Soms is daar iets mis. Ouders kunnen opvoeden best lastig vinden.

Daar wil ik graag wat mee. Hoe kan ik ouders en kinderen helpen beter in hun vel te zitten en meer de positieve mogelijkheden van elkaar te zien. Om beter met elkaars talenten en elkaars uitdagingen om te gaan.

Mogelijkheden zien.

Ik wil samen met ouders en kinderen kijken naar de mogelijkheden die er zijn om beter en gezelliger met elkaar om te gaan. Om aan een goede relatie met elkaar te werken.

Maar ook om problemen die het kind op school ervaart, aan te pakken. Wat doe je bijv. als je samenwerken lastig vindt? Wat doe je als je niet prettig op school voelt? Wat doe je als je je niet belangrijk voelt en geen vriendjes hebt? Wat doe je als je ouders gaan scheiden en er met niemand over durft te praten? Wat doe je als je verdrietig bent omdat je vader ernstig ziek is?

Als ouders willen we het liefst dat onze kinderen gelukkig en succesvol zijn. Dat gaat niet altijd vanzelf. Soms lopen ze tegen moeilijkheden aan. Het is mooi dat ik kan meehelpen ouders en kinderen op weg te helpen en hun problemen als uitdagingen te gaan leren zien, samen te werken aan een oplossing en een beter perspectief.